Gitara Başlangıç Ritimleri

Çekerek Ritim Atma – Guitar Strumming Techniques – Ritmos de Guitarra

Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri,

Bu videoda çekerek ritim atma tekniğini öğreneceksiniz. Diğer ritimlerden farklı olan bu teknik sayesinde, ritim bilgi ve becerinizi daha da geliştireceksiniz. Arpej Nasıl Yapılır ? konulu videolarda izlediğiniz ve öğrendiğiniz parmak numaraları, bu videoda bahsedilen çekerek ritim çalma konusunda da gerekecektir. P parmağı olarak isimlendirdiğimiz baş parmağımız ile gitarın üstteki ilk üç teli yani yukarıdan aşağıya, Mi, La ve Re tellerinden sorumlu olacaktır. Diğer i – m – a parmaklarımız ise sırası ile i parmağı sol telinde, m parmağı si telinde ve a parmağı ise mi telinde olacaktır.


Nasıl Çalınır ?

Gitarda ritim vuruşları, her zaman belirli bir tempo ile olmalıdır, saatin hiç aksamayan vuruşları gibi, buna müzikte tempo diyoruz. Tempo şarkının doğasına göre ya da isteğimiz doğrultuda arttırılabilir ya da düşürülebilir, buna da daha hızlı, daha ağır yada yavaş diyebiliriz.

P parmağı tek olarak Mi, La veya Re tellerinden sorumlu demiştim, diğer üç parmağımız yani i – m – a parmaklarımızı aynı anda teller üzerinde bulundurup, aynı anda çekerek bu ritmi çalıyoruz.


gitar dersleri başlangıç, gitar dersleri videolu anlatım, hızlı gitar dersleri, gitar dersi 2, gitar dersleri, gitar dersleri 3, gitar dersi 4, online gitar dersleri, ücretsiz giter dersleri,gitar kursu,online gitar kursu,yeni başlayanlara gitar dersi,

Gitara yeni başlayanlar için özenle hazırladığım, hızlı gitar dersleri için resmin üzerine tıklayınız.

Gitara en baştan başlıyoruz ve tıpkı özel bir öğretmen eşliğinde ders alıyormuş gibi, evinizin konforunda gitar öğrenebiliyorsunuz. 1. seviyede ciddi ilerleme kaydedebilirsiniz.


P parmağı akora ve ritime göre üstteki 3 tel seçeneğinden birisinde yerini alacak ve akordan akora farklılık gösterecektir. Arpejlerde olduğu gibi serçe parmağımızı bu ritimde de kullanmıyoruz.


Videoda Neler Var ?

Bu videoda 2/4 lük ritim ile çekerek çalınan gitar ritmine başlangıç yapıyoruz, devam videolarında ise daha profesyonel ritimlere geçeceğiz. Çekerek ritim çalma başlangıç, yavaş tempo , orta ve hızlı tempo alıştırmaları, karşılıklı uygulama yaparak, ritmi algılama ve al becerinizi arttırma çalışmaları yapacağız.

Gitara Başlangıç Ritimleri konu başlıklı, diğer ritim videoları için tıklayınız.

Hangi Akorları Bilmem Gerekiyor ?

Ritim çalmak için tabii ki akor bilmek gerekiyor. Gitarda özellikle bu ritmi çalabilmek için çok fazla bir akor bilgisine sahip olmanız gerekmez. Gitara yeni başlayanlar için, bilinmesi gereken temel akorlar ile tüm konu başlıklarını öğrenebilirsiniz. Temel akorların ne olduğu hakkında  detaylı bilgiler, yukarıdaki Hızlı Gitar Dersi bölümünde detaylı olarak anlatılmıştır.

Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Yorumlarınızı lütfen beğendiğiniz videoların altına youtube üzerinden yapın. Kolay Gelsin 🙂

Yorum yapın

/* ]]> */