100 Akor - 100 Chords

Ezberlemeden 100 Akor 1.Bölüm – 100 Chords Without Memorizing Part 1

Ezberlemeden 100 Akor 1.Bölüm – 100 Chords Without Memorizing Part 1

youtubegoogleplusinstagramTakip edin

Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri hepinize merhaba ;

Bu video serisinde Em yani Mi minör akorundan yola çıkarak toplam 12 farklı minör akorunu hiç ezberlemeden öğreneceksiniz. Artık akorları tek tek öğrenmenize hiç gerek kalmayacak. Belki size şaka gibi geliyor olabilir ama izleyince ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

Önemli
100 ve daha fazla akoru öğrenebilmek için sadece nota sırasını bilmeniz gerekiyor. Videoda anlattığım gibi piano tuşları üzerinde bu sırayı anlamak çok kolaydır. Do ve Re arasındaki Do diyez (Do#) ya da diğer adı ile Re bemol (Reb) notasının olduğunu biliyorsanız o zaman hazırsınız demektir. Kısa bir bilgi verecek olursak. Mi ile Fa ve Si ile Do arasında o siyah tuşlardan bulunmaz yani bu da demek oluyor ki bu notalar birbirlerine yarım ses uzaklıktalar. Diğer notalardan örnek verelim. Fa ile Sol arası tam sestir. İki nota arasında Fa# ya da diğer adı ile Solb notası bulunmaktadır. Gitara yeni başlayanlar için belki şu an bu bilgiler çok zor gibi geliyor olabilir. En basiti pianoya bakın ve aralarında siyah tuş varsa gitarda da o siyah tuşa ait bir perde var demektir. Yani Fa notasından sonraki perde o siyah tuşa ait olan perdedir. Mi den sonra siyah tuş yoktur, gitarda da Mi notasından sonraki perde sonsuza dek Fa olarak kalacaktır. Hazır mısınız ?

Bu videoyu izlediğimde hangi akorları öğreneceğim ?

Bu videoyu izlediğinizde Ezberlemeden tam 12 farklı akor öğreneceksiniz, sırası ile, Em akoru,Fm akoru,F#m akoru,Gm akoru,G#m akoru,Am akoru,Bbm akoru,Bm akoru,Cm akoru,C#m akoru,Dm akoru ve Ebm akorlarını öğrenmiş olacaksınız. Bu videonun devamında aynı şekilde Major  akorlar, Farklı pozisyondaki yine diğer Major ve Minor akorları, Major 7li, Minor 7li akorları öğreneceksiniz.

Alttaki linklerden bu videoyu kendi sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Beğeni paylaşım ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Takipte kalın.

Yorum yapın