Gitara Başlangıç Ritimleri

Gitar Dersi Kapatma Tekniği, Kapatma Nasıl Yapılır ? 4 Farklı Versiyon

Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri, gitarda en çok merak edilen ritim tekniklerinin başında gelen Gitarda Kapatma Tekniğini en ince detayına anlattığım video ile hemen öğreneceksiniz.

Gitarda kapatma tekniğinin 4 farklı versiyonunu göreceksiniz. Kapatma hareketini yapmadan da, akor bastığımız elimizi, akor üzerinde hafif basarak güzel bir ritim tınısı yakalayabiliriz. Özellikle 4 4 lük ritimlerde daha sık duyduğumuz ve kullandığımız bu tekniği aslında bir çok ritimde de çok rahat kullanabilirsiniz. Hepsi yukarıdan aşağıya olan 4 4 lük ritim kalıbında 3. vuruşumuzu kapattığımızda, birden ritmin bambaşka bir hale dönüştüğünü ve ayrı bir kimlik kazandığını fark edeceksiniz.

Gitarda Kapatma Nasıl Yapılır ?

Bu tekniği yapabilmek için öncelikle ritim çaldığımız parmakları önce sanki avuç içimizde bir ceviz tutuyormuş gibi hafif bir boşluk bırakmalıyız. Genellikle ritim çalarken baş parmağımız, (arpej de ‘p’ parmağı olarak sembolize edilir) işaret parmağımızın (arpejde ‘i’ parmağı olarak sembolize edir) birinci ve ikinci boğumu arasındaki çizgi üzerinde ya da hafif havada durmalıdır, diğer 4 parmağımız da uçları birbirine değecek şekilde olmalıdır ( bunlar kural değil sadece teknik olarak tavsiye niteliğindedir).

    Powered by WP Review
  • Kapatma tekniğini ağır çekim modunda anlatmaya çalışırsak önce serçe parmağımız harekete başlar ve gitarın en üst teli olan Mi telinden, en alttaki mi teline yolculuğu başlar, hemen arkasından sırası ile diğer parmaklarımız bu hareketi takip eder. En alta gelerek görevini tamamlamış olan işaret parmağımız da(arpejde ‘i’ harfi ile sembolize edilir) Mi telinden ayrıldıktan sonra avucumuzun bileğe yakın olan kısmı ile bütün tellerin üzerine kapatırız, bütün bu kapatma işlemi gerçekleşirken hangi akoru basmış olursak olalım amacımız o akorun sesini değil kapatmadan gelecek olan sesi tınlatmaktır yani aslında bastığımız akorun çok bir anlamı yoktur. Gitar ritim tekniklerinizi bu video ile bir seviye daha ileri taşıyacaksınız. Biraz uygulama yapmak sureti ile çok kısa zamanda başarılı olacağınızdan eminim.

 

Yorum yapın

/* ]]> */