Temel Müzik Bilgileri

Gitarın Telleri, Guitar strings, Conociendo las Cuerdas de la Guitarra

Gitarın Tellerini tanıyalım – Getting to know the guitar strings – Conociendo las Cuerdas de la Guitarra

Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri hepinize merhaba,

Müziğe yeni başlayanların, özellikle gitar çalmak isteyen bir çok kişinin en çok merak ettiği konu, gitarın tellerinin sıralaması nasıl olur, boş tellerin isimleri yukarıdan aşağıya nedir gibi bir çok sorunuza ışık tutacak bir video ile gitar dersine hızlı bir giriş yapıyoruz.

Gitarın en üstteki kalın teli 6 numaradır ve aşağıya doğru 5,4,3,2,1 şeklinde isim alır. En üst 6 numara ve en alt yani 1 numaralı tellerin sesi Mi dir. 6 numara kalın, 1 numara daha incedir.

youtubegoogleplusinstagram

 

Gitarın boş telleri yukarıdan aşağıya şöyledir;

6. Mi (En üst tel)
5. La (Üstten ikinci tel)
4. Re (Üstten üçüncü tel)
3. Sol (Üstten dördüncü tel)
2. Si (Alttan ikinci tel)
1. Mi (En alt tel )

Gitara yeni başlarken daha önce izlediğiniz diyez ve bemol’ün ne kadar önemli olduğunu, bu videoda çok daha iyi anlayacaksınız. Pianoyu şablon olarak kullandığımız için arka arkaya gelen notaların sırasını kavramak çok kolay oluyor. Gitar üzerinde de aynı sırayı takip ettikleri için görsel olarak algılamanız, ezber gerektirmeden kavramanız mümkün oluyor.

Diyez ve bemol ?

Gitarın tellerini piano üzerinden tanıtan bu videoyu eğer diyez ve bemol ile ilgili, Temel Müzik Bilgileri,

bemol diyez naturel işaretleri, diyez ve bemol sırası, diyez bemol tablosu, bemol nasıl çalınır, bemol nedir, bemol işareti, do diyez, re diyez, fa diyez, sol diyez, la diyez, si diyez, re diyez, mi bemol, fa bemol, sol bemol, la bemol, si bemol, do bemol, diyez nedir, bemol nedir,koma nedir, diyez, bemol, diyez ve bemol, sharp,flat do sharp, re sharp, fa sharp, sol sharp, la sharp, do flat, re flat, mi flat, fa flat, sol flat, la flat, si flat,

Diyez ve Bemol Nedir ? Sharp & Flat ?

kategorisinden izlemediyseniz hemen fotoğrafın üzerine tıklayın ve gitara başlarken mutlaka bilinmesi gereken 3 dakikada çok çabuk öğrenebileceğiniz bu muhteşem bilgiyi hemen izleyin.  Diyez ve Bemolü anlatan bu videoyu izledikten sonra Gitarın tellerini tanıtan bu videoyu izlemeniz daha kolay anlamanızı sağlayacaktır.

 

                                   İlk Gitar dersimizi izlemeyi unutmayın.

Gitar derslerine ilk olarak Müzikteki Alfabenin ne anlama geldiğini anlatan video ile başlamıştık.

Akor Alfabesi | Chord Alphabet | Müzikte A,B,C,D,E,F,G nedir ?

Guitar Lesson 1 – Akor Alfabesi | Chord Alphabet | Müziğin Alfabesi – İlk ders videosu.

Normal alfabemizde yer alan harfler, müzikte de belirlenmiş sıra ile notaları temsil ediyor. Major ve Minor akorların yanı sıra tüm akorlar bu harfler ile temsil ediliyor. Yine ezberlemeden öğreneceksiniz çünkü çok kolay bir metodu var, izlediğinizde anlayacaksınız. Bu harfler A,B,C,D,E,F ve G dir. Öğrenmek için lütfen başka metodlar denemeyin. Mesela; A için ALA, B için işte efenim BESİN’den aklıma gelir gibi… bunlara hiç gerek yok. İzlemek için remin üzerine tıklayın.

Yorum yapın