Hızlı Gitar Dersi

Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri, gitarda çalınan bütün Majör ve Minör akorlarını özenle hazırladığım videoları izleyerek hemen öğrenebilirsiniz. Peki gitara yeni başlıyorum ve konu hakkında hiç bir fikrim yok nereden ve nasıl başlamalıyım diye bir düşünceniz varsa hemen sizi yönlendiriyorum.


Yeni düzenlediğim gitar dersi sayfası için resmin üzerine tıklayınız.

gitar dersleri başlangıç, gitar dersleri videolu anlatım, hızlı gitar dersleri, gitar dersi 2, gitar dersleri, gitar dersleri 3, gitar dersi 4, online gitar dersleri, ücretsiz giter dersleri,gitar kursu,online gitar kursu,yeni başlayanlara gitar dersi,


Müzikte kullanılan harfler nedir ? 

Akor Alfabesi | Chord Alphabet | Müzikte A,B,C,D,E,F,G nedir ?

İlk soracağınız soru bu olacaktır. Nedir bu Em, F, Gm, Bb, F#m, Eb gibi harfler ? Evet en kolay cevabı olan en doğal soru bu olsa gerek. Şimdi sizin için bu harflerin Japonca gibi geldiğini ve müziğe ilk adımı atmak için zorlayıcı bir unsur olarak gördüğünüzü biliyorum. Ama çok kısa 2 video izleyerek hiç ezberlemeden, bu kadar kolay mı diyeceğinizden eminim. Akor alfabesi ve Diyez & Bemol videolarını izleyerek hemen müziğe hızlı bir giriş yapın. A,B,C gibi harfler, müzik dilinde Akorları temsil eder. # ve b harfleri ise diyez ve bemol demektir. Videoları izlediğinizde neden böyle dendiğini ve ne işe yaradıklarını hemen öğreneceksiniz.

bemol diyez naturel işaretleri, diyez ve bemol sırası, diyez bemol tablosu, bemol nasıl çalınır, bemol nedir, bemol işareti, do diyez, re diyez, fa diyez, sol diyez, la diyez, si diyez, re diyez, mi bemol, fa bemol, sol bemol, la bemol, si bemol, do bemol, diyez nedir, bemol nedir,koma nedir, diyez, bemol, diyez ve bemol, sharp,flat do sharp, re sharp, fa sharp, sol sharp, la sharp, do flat, re flat, mi flat, fa flat, sol flat, la flat, si flat,

 İlk öğrenilen temel akorlar nelerdir ?

Gitarda ilk öğrenilen ve belkide en basit akor, Em harfleri ile yazılan Mi minör akorudur. E harfi ile yazılan Mi majör akoru da hemen ardından gelir ki videoları izlediğinizde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Am akoru da yani La minör akorunun basılış şekli de aynı E akoru gibidir tek farkı hepsi birer tel alt taraftadır. A akoru yani La major akoru da çok basittir. Am yani La minor akorundan yola çıkarak çok kolay basabileceğiniz diğer akor ise C harfi ile yazılan Do majör akorudur. Sonra Dm yani re minör ve G akoru olarak söylediğimiz Sol major akoru da kolay akorlardandır.

Bu temel akorlar ile şarkı çalınır mı ?

Em akoru,Fm akoru,F#m akoru,Gm akoru,G#m akoru,Am akoru,Bbm akoru,Bm akoru,Cm akoru,C#m akoru,Dm akoru ve Ebm akorlarını öğrenmiş olacaksınız.Yukarıda bahsettiğim Em, E, Am, A, C, G, Dm akorları ile çalınabilen çok şarkı var tabii ama acele etmeyin çünkü size çok önemli bir sürprizim var 🙂 sadece Em, E, Am ve A akorlarını bildiğinizde size ezberlemeden tam 100 akor hatta daha da fazlasını öğreteceğim. Ama konuyu iyice kavramanız çok önemli.

 Akorları öğrendim şimdi ne yapmalıyım ?

Gitarda arpej nasıl çalınır,Arpej nedir,arpej çeşitleri,pima arpeji,pimami arpeji,arpeggios,arpegios, how to play arpeggios,arpegios de guitarra,guitar play

Temel akorları artık biliyorsunuz ve şimdi hemen arpej videolarına geçebilirsiniz. arpeje ilk giriş videosu olan Pima arpeji ile ilgili videoyu izleyip parmaklarınızın gitar teli ile daha yakından tanışmasını sağlayın ve gerçek gitar deneyimine artık hazır olduğunuzu hissetmeye başlayın.

Gitara Hangi Ritimlerle Başlamalıyım ?

Bu sorunun cevabı çok basit, yukarıdaki sırayı takip ederek bu noktaya kadar geldiyseniz şimdi sırada birazda ritim öğrenmek var. Bu konu ile ilgili videolara buradan hemen ulaşabilirsiniz.

Peki bu konu da bitti şimdi ne yapmalıyım diyorsanız, işte şimdi yorum yazma vaktiniz geldi demektir. Bu sırayı takip ederek nasıl bir gelişme kaydettiğiniz hakkında bir yorum yazmayı lütfen ihmal etmeyin. Sizin geldiğiniz seviyeye göre size özel bir ders sırası ile yönlendirme yapacağım.

Son olarak,

İlk videodan itibaren takıldığınız bir soru olursa, özellikle youtube üzerinden ilgili videonun altına yorum yazın. Orada yapılan yorum ve sorular birçok arkadaşımız tarafından da okunuyor, sizin sorularınız belki onların da merak ettiği konular olabiliyor, bu şekilde herkes bilgiden istifade edebiliyor. Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın ! Kolay Gelsin 🙂

Major Akorlar

C – Do Major Akoru Gitarda Nasıl Basılır

C akoru gitarda nasıl basılır, hangi notalardan oluşur? Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri hepinize merhaba ; Bu videoda C ile yazılan Do major akorunun gitarda nasıl basıldığı anlatılmıştır. C akorunun en çok kullanılan versiyonları bu videoda gösterilmiştir. C : Do – Mi – Sol notalarının aynı...