Temel Müzik Bilgileri

Müzikte A,B,C,D,E,F,G harflerinin anlamı nedir? Chords Alphabet

Müzikte A,B,C,D,E,F,G harflerinin anlamı nedir?  Chords Alphabet

youtubegoogleplusinstagramTemel Müzik Bilgileri

Geleceğin çok kıymetli müzisyenleri hepinize merhaba,

Bu video, müziğe yeni başlayanlar, özellikle de gitar, piano, acordeon gibi akor basılarak çalınan enstrumanları öğrenmek isteyenler için ilk öğrenilmesi gereken çok önemli temel başlangıç bilgilerini içeriyor. Peki nedir bu bilgi ? Tabii ki akorları simgeleyen bildiğimiz alfabemizdeki harflerdir.

Genellikle ezberleyerek öğrenilmeye ya da öğretilmeye çalışılan bu toplamda 7 tane harfi , bu videoyu izledikten sonra artık biliyor olacaksınız. Hem de hiç ezberlemeden.

A   –   B   –  C  –   D  –   E  –   F   –  G
La  –  Si  –  Do – Re  – Mi  – Fa –  Sol 

yukarıda gördüğünüz gibi alt alta gelen harfler o notayı simgeliyor. Videoyu izlediğinizde bunu tek tek öğrenmek yerine basit bir cümle ile çok kolay bir şekilde öğrenmiş olacaksınız. 🙂

Hepinize iyi seyirler dilerim. Gitara yeni başlayanlar için Temel Bilgiler, Gitar Akorları, Gitar Ritimleri, Şarkılar ve daha birçok neşeli içerikleri bu web sayfasında bulabilirsiniz. İzlediğiniz Youtube videolarının altına yorum lütfen yorum yazınız. Abone olmayı unutmayın.

Bu sayfayı veya beğendiğiniz herhangi bir içeriği alttaki linklere tıklayıp, kendi sosyal medya hesaplarınızda hemen paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın